Unlimited Cala Ibi - by Nukila Amal, Cala Ibi, Nukila Amal, Cala Ibi Maya s vreemde dromen beheersen haar nachten Steeds verschijnt dezelfde vrouw naamgenote Maia De levendige dromen nemen Maia mee op onvergetelijke reizen en gezeten op een draak genaamd Kolibrie vliegt ze over bekende en onbekende plaatsen Door de dromen beseft Maya dat haar perfecte leven maar schijn is Ze doet afstand van haar leven zoals ze dat kent ze zegt haar bMaya s vreemde dromen Unlimited Cala Ibi - by Nukila Amal - Cala Ibi, Cala Ibi Maya s vreemde dromen beheersen haar nachten Steeds verschijnt dezelfde vrouw naamgenote Maia De levendige dromen nemen Maia mee op onvergetelijke reizen en gezeten op een draak genaamd Kolibrie vlie

  • Title: Cala Ibi
  • Author: Nukila Amal
  • ISBN: 9799708311
  • Page: 314
  • Format: Paperback

Unlimited Cala Ibi - by Nukila Amal Unlimited Cala Ibi - by Nukila Amal - Cala Ibi, Cala Ibi Maya s vreemde dromen beheersen haar nachten Steeds verschijnt dezelfde vrouw naamgenote Maia De levendige dromen nemen Maia mee op onvergetelijke reizen en gezeten op een draak genaamd Kolibrie vlie

  • Unlimited Cala Ibi - by Nukila Amal
    314 Nukila Amal
Cala Ibi

About "Nukila Amal"

  1. Nukila Amal

    Nukila Amal mendapat perhatian besar di dunia sastra Indonesia setelah menerbitkan novelnya, Cala Ibi 2003 , yang masuk lima besar Khatulistiwa Literary Award Kumpulan cerpennya, Laluba 2005 , mendapat penghargaan Karya Sastra Terbaik majalah Tempo Nukila juga meraih penghargaan Cerpen Terbaik Kompas 2008 melalui cerpennya, Smokol Karya terbarunya adalah buku anak Mirah Mini Hidupmu, Keajaibanmu 2013.Pada tahun 2006 Nukila diundang sebagai peserta Iowa International Writing Program di Amerika Serikat Ia pernah menjadi anggota Komite Sastra Dewan Kesenian Jakarta dan menerjemahkan sejumlah kumpulan puisi Lulusan Sekolah Tinggi Pariwisata Bandung ini juga mengelola bisnis roti dietetik.

544 thoughts on “Cala Ibi”

  1. If a a book is labeled as magical realism , you can bet that I will one click purchase that book in a heartbeat This type of label is undoubtedly what led to me choosing this title as my Kindle First pick for the month of December Unfortunately, not even my love of flowery prose, beautiful imagery, and fantastical worlds was able to redeem The Original Dream for me Call me crazy, but I m one of those readers who requires that a novel has a silly little thing called a plot and if this book had on [...]


  2. Reading Cala Ibi is like experiencing Isra Miraj While Muhammad rode Bouraq, Maia flew on a dragon named Cala Ibi, of course While the Great Prophet was honored to spread the obligation to pray to his followers, Maia had to spread though in her mind only the understanding about another soul Yet, both Maia and Muhammad shared the similarity Both could be translated freely and implemented in one s life, for one s goodness.All and all, my comment is only this I was lost in translation, literally, r [...]


  3. Will you like it 1 Do you enjoy magical realism E.g One Hundred Years of Solitude I m not just referring to magical elements in a realist setting many genres meet this definition One specific feature I ve noticed is a tendency to digress into long, epic tales of myth and history, either of the main character s family, or the regional mythology Some readers will love these flowery, romantic and often violent tangents, and others may see them as a distraction from the main story.2 What s your tole [...]


  4. What would you do if you find a book about a girl who writes about her dreams about a girl who writes her dreams about a girl who writes her dreams about a girl who Well, I took The Beatles s advice Turn off your mind relax and float down stream and this book became my bible now p Lalu bapakmu akan berkata, bintang tak pernah secantik tampakannya, tak sedekat yang kita duga Ia cuma penghias panas malam para pemimpi.Tapi aku mau terbang Aku mau menyentuh bintang Jika ujung jariku melepuh, akan ku [...]


  5. I am afraid I just did not get this one It mixed dreams with reality, fact with interpretations, in a very surreal narrative which I could not follow.


  6. I made it 20% into this book and bailed out The prose is lovely, but I just don t get this book I have a feeling that the magical realism would make sense to someone with an Eastern mindset instead of my very Western mindset.


  7. Reading this book was like exploring imagery from things half remembered and from my own dreams If you re looking for traditional fantasy, this is not it If you want to relax into words and images, this is closer to that.


  8. Walau aku gak terlalu memahami apa isi novel ini, namun aku menikmati banget waktu baca novel inikalimat2nya membuai, indah, metafora2nya ajaib dan tak terduga.


  9. Sebab bisikan lebih menggoda lebih menjamah lebih menggugah daripada teriakan Sebab bisikan selalu jatuh lembut di telinga, tak seperti teriak yang menghantam pekak Cala IbiBuku ini berisi kombinasi padatnya pesan dan cara bercerita yang di luar kebiasaan Mungkin saya bersepakat dengan salah satu komentar tentang buku ini disampaikan oleh Nirwan Dewanto hanya pembaca yang mau memperbaharui cara bacanya yang bisa menikmati permainan Nukila Dan sayangnya saya belum termasuk tidaaakdakdakdakkk efek [...]


  10. Ini buku tentang pemaknaan Pemaknaan tentang hidup, pemaknaan tentang imaji, pemaknaan tentang diksi diksi yang bermain, pemaknaan lain lain hingga pemaknaan tentang memaknai itu sendiri Lewat mimpi yang dituntun oleh pria naga bernama Cala Ibi terbang tinggi hingga terjerumus di hutan rimba yang berisi makhluk makhluk gaib Buku ini tidak direkomendasikan bagi para kutu buku yang membaca buku seolah kejar setoran, hajar satu minggu misalnya Pasalnya, subhanaloh selalu ada kelana metafor di setia [...]



  11. The Original Dream by Nukila Amal, translated by Linda Owens The writing was beautiful but I lost the overall point of the story It never felt like I found the revelation it was adding up to which left me with a feeling of disappointment after a promising ride.Along the way, the book was quite pleasant to read The author changed from the third person point of view in the chapters about Maya s life and second person point of view in the chapters that are in her dreams, leaving a clear distinction [...]


  12. Buku novel yang berisi refleksi dan kontemplasi hidup tentang nama, cinta, kelahiran, ibu kota, kampong halaman, dll Membaca buku ini bagaikan membaca buku Kahlil Gibran dimana kata katanya penuh metafora, penuh makna, penuh imaji dan interpretasi Di sinilah kelebihan novel ini, karena kata katanya yang padat Meski untuk itu terkadang kita dipaksa untuk mengerinyitkan dahi untuk bisa lebih memahami, atau dipaksa untuk mengulang kata agar bisa menangkap makna


  13. dikasih tahu teman ceting tahun 2003kalimatnya tidak biasasebagian lokasi ceritanya di Maluku sana.akhirnya beli juga,meski bacanya bertahun sesudahnyaSaban dibaca,ini cerita kok beda beda artinyalebih sibuk menggarisi banyak ungkapan unikloh ini novel tho bukan textbook buat ujianjadi ingat sebuah ungkapan A poem is utterance maka Cala Ibi is many utterances


  14. Could not figure out what was going onI agree with the other reviewers I mSorry I wasted my December kindle pick on this book This does very much seem like stream of consciousness rambling with no real plot Very disappointed.


  15. nggak saya rekomendasi kalau buku ini dibaca ketika dihimpit tenggat waktu dia cala ibi akan membawamu jalan terlalu jauh untuk kembali fokus ke realita baiknya dibaca ketika putus cinta aja biar kalau pusing, ada temen.


  16. bukunya sedikit berat, tetapi sangat menarik untuk dibaca kadang berada didunia nyata sebentar di dunia imaginasi Top deh imaginasi sang penulis.




  17. Penulis Nukila AmalPenerbit Gramedia Pustaka UtamaTapi aku mau terbang Aku mau menyentuh bintang Jika ujung jariku melepuh, akan kubelah lima Dan pulang dengan sepasang tangan berjari lima puluh Cala Ibi Sebuah novel yang saya sendiri tak percaya mampu menyelesaikannya, jelas dengan peluh dan dendam yang membekas Rasanya ingin saya tampar buku ini, sebab jalinan diksinya begitu indah Ada 24 bab dan semuanya dikisahkan dengan gaya tak biasa Efek sampingnya bisa pusing, tak mau lagi meraba cerita [...]


  18. I read this book to fulfill the goal read a story within a story this book was amazing it was like a poem a waterfall of words the story line is better felt than read once you realize there are two stories going on one when she is awake and one when she is asleep it becomes clearer this book touched my emotions on so many levels it felt like a long soak, the earth right after a rain shower, and birthday cake all in one it made no sense but it spoke to me i loved it.


  19. I consider this book as a collection of interrelated poems that happen to be visually depicted as prose than a novel There isn t really a plot, although there is some attempt to make this a story about finding yourself and growing up as a full adult vs one who just happens to be working after college I could not tell if certain prose like parts were supposed to have come before others or not or even if the non magical bits were all supposed to be in the same reality But it had beautiful langua [...]


  20. I normally give books plenty of time before giving up on them, but here, I could only make it to chapter 4 before I drowned in over the top metaphors.If I set out to write a parody of high brow literature, of the kind of inaccessible Booker winners that make reading seem snobby, this book would be the result.


  21. This is an extremely beautiful book It s not the easiest book and sometimes is difficult to follow I found myself swept up in the vibrant and vivid picture the author paints with her words I coud literally picture these images as I read and I loved that I feel like this book is well worth the read.


  22. This book was written beautifully but it was just SO confusing and hard to follow that it took me two weeks to get through Some of the passages are so meaningful but the plot of the story jumps around too much I get that it s supposed to jump between the retelling of her dream and reality but it was like it was chopped up and then put back together wrong I almost didn t finish it.


  23. Maybe it had something to do with the translation or my unfamiliarity with Indonesian history and culture, but I had a really hard time following this book, and even what I could follow didn t exactly hold my interest enough to keep me wanting to read Someone else might love it, but it really wasn t my cup of tea.


  24. InterpretiveThis is a good book if you are less into the story line and into interpretation I prefer a story over metaphorical jargon but if you prefer the opposite then this book is for you.



  25. Very different story dreams which reminded me of Dicken s Christmas Carol ghosts of future, etc and current life in Jakarta Slightly religious Interesting.I recommend this book.


  26. It s beautifully written, but I just couldn t finish it There isn t any real plot, and I want something a bit entertaining in the books for which I set aside time to read.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *