Tregtar flamujsh Best Download || [Ernest Koliqi], Tregtar flamujsh, Ernest Koliqi, Tregtar flamujsh None Tregtar flamujsh Best Download || [Ernest Koliqi] - Tregtar flamujsh, Tregtar flamujsh None

 • Title: Tregtar flamujsh
 • Author: Ernest Koliqi
 • ISBN: 9789995669249
 • Page: 282
 • Format: None

Tregtar flamujsh Best Download || [Ernest Koliqi] Tregtar flamujsh Best Download || [Ernest Koliqi] - Tregtar flamujsh, Tregtar flamujsh None

Tezat e Maturs Letrsi KLASA E LETRSIS Tezat e provimit MSh Letrsi dhe Skemat e vlersimit Katalogu i plot i Tezave dhe Skemave t vlersimit t Provimit MSh Letrsi qysh prej vitit vit kur ka nisur t aplikohet MSh Katalogu sht renditur kronologjikisht me Tezat dhe Skemat e vlersimit sipas profileve.

 • Tregtar flamujsh Best Download || [Ernest Koliqi]
  282 Ernest Koliqi
Tregtar flamujsh

About "Ernest Koliqi"

 1. Ernest Koliqi

  Ernest Koliqi was an Albanian poet, prose writer, dramatist and literary scholar and translator Born in Shkodra, where he also attended his first lessons in the Shkod r Jesuit College he moved to Italy to study in Brescia and then at the University of Padua, and became knowledgeable in Albanian folk history He began to write under pseudonyms, such as Hilushi, Hilush Vilza and Borizani In the 1920s and 1930s Koliqi was the founder of leading magazines in Albania, such as the Illyria magazine, Ora e Maleve , Shkendija and other magazines such as Shejzat in Italy He also was the Minister of Education at the time of the Albanian Kingdom during World War II, when he contributed in establishing public libraries in Albania Koliqi endeavored to compose a proper history of the Albanian literature, without any influence of the political ideologies or else.As a writer many of his literary works were banned because of his liberal political views He became creative in prose, and together with Mitrush Kuteli are considered the founders of modern Albanian prose He translated into Albanian the works of the great Italian writers such as Dante Alighieri, Petrarch, Ludovico Ariosto, Torquato Tasso, Giuseppe Parini, Vincenzo Monti, Ugo Foscolo, and Alessandro Manzoni He distinguished himself in the translation of an anthology of Italian poetry in 1963.In his books such as Hija e Maleve The Shadow of the Mountains 1929 , Tregtar flamujsh Flags Merchant 1935 and Pasqyrat e Nar izit The Mirrors of Narcissus 1936 , Koliqi brings a unique spirituality to Albanian literature Koliqi died in Italy in 1975.

929 thoughts on “Tregtar flamujsh”


 1. S pari, duhet t dihet se n koh n kur sht shkruar kjo vep r, shumica e veprave ishin t shkruara n form t poezis Koliqi n k t periudh , pas p rndjekjes politike nga qeveria e Ahmet Zogut, detyrohet t largohet ne Itali, ku edhe e boton k t vep r N k t vep r, autori n p rmjet 16 novelave t cilat tregojn ngjarje te ndryshme, trajton tema t shum llojshme, nga respekti p r atdheun, qe shfaqet qysh n hapje t vepr s, e deri tek lakmia p r pasuri te pashterrshme Mund t themi se sht nj ra nd r veprat e par [...]
 2. nje nga veprat qe e kam lexuar gjate gjimnazit Me ka pelqyer shume domethenia e vepres dhe menyra se si tregohet e shkuara e tashmja dhe e ardhmja ne te njejten kohe.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *